Seniorkommittén

christina-ahlgren
Christina Ahlgren 
E-post »
Tel: 070-675 06 39

_C4A9430 10x15
Kristian Rågfeldt
E-post »
Tel: 070-563 71 17

Odinny
Göran Ödin
E-post »
Tel: 070-680 96 94

Inbjudan finlandsresan

Inbjudan finner du här.

 

Tiden går fort

Så är det, tiden går fort när man har roligt och detta relaterar jag till mina fyra år i seniorkommitèn. Då kan det ju tyckas märkligt att jag hoppar av kommitèn och det beror då inte p.g.a att jag tycker det är jobbigt, utan mer för att jag har en hel del andra uppdrag i klubben och känner att det räcker med detta.
Seniorgolfen har ju utvecklats hela tiden och vi är den största gruppen av klubbens medlemmar, samtidigt tar vi ett ansvar genom bl.a trädgårdsgruppen och golfvärdskapet.
Att sitta i seniorstyrelsen är i sig inget betungande utan bara kul att försöka föra seniorgolfen framåt och pröva sina egna ideèr, ca sju möten per säsong, sköta vinterträningen och sedan via en upptaktsträff på våren se in i sommarens härliga aktiviteter. Så du som läser detta, tveka inte att höra av dig om du känner dig taggad att hjälpa till och du kanske har nya friska tankar som vi andra seniorer får ta väl av.

Med detta får jag tacka för min tid i kommitèn och önskar lycka till med arbetet och jag har lovat att hjälpa till med resan till Vasa nästa sommar, så ni blir inte riktigt av med mig.

Tack från "Mugge"

Vilka dagar!

Som sagt vilka dagar vi haft den senaste veckan och helt fantastiskt att kunna spela i kortbyxor/ kortärmat en bit in i september.

Förra torsdan hade vi besök av våra gäster från öster och även här var det fint väder och en inbjudande bana. Resultatmässigt var vi inte speciellt gästvänliga och våra hemmaspelare hade fantastiska 362 poäng på dom tio bästa, vilket gör ett snitt på 36,2 poäng och givetvis var våra gäster chanslösa. Vi väntar fortfarande på en borta seger, så ni får väl vässa formen till nästa sommar då vi ämnar att besöka Vasa.

I övrigt fick jag i måndags ett mejl från Kristina som tackade för ett fint mottagande, ett jättebra arrangemang och middag och även i övrigt så hade allt fungerat till belåtenhet.

I tisdags hade jag förmånen att spela med klubbens äldsta spelare Aron Marklund 90 år och jag säger bara, vilken ”krutgubbe” och golfare! 93 brutto och 72 netto var en fröjd att skåda och dessutom pigg i både ben och tanke. Aron berättade att man är 12 st i en intern klubb som man kallar Big Boys och detta är en samling för +85 spelare och även detta imponerar. Tänk om man får vara så pigg om 20 år, vilken ynnest det skulle vara.

Avslutningsvis är det nu bara knappt fjorton dagar kvar till avslutningen, så skynda er att anmäla och vill ni bara närvara på middan så slår ni mig en signal på 070-5637117.

Vitt och brett eller rakt och långt, båda sorterna går lika bra i vår trevliga senior tour!

/Kristian.

Info från kommittén:

Hej på er, vi skriver slutet på augusti och varför det här på hemsidan varit tyst sedan i juni beror på att Bertil som var vår ”skrivare” valde att tråkigt nog hoppa av kommitèn och vi har efter detta inte hittat formerna för hur vi kommunicerar med er medlemmar.
Hur som helst så har ju sommaren varit fantastisk och detsamma kan man säga om vår fina hemmabana.
Det har också synts på det flitiga besöken och på våra seniortävlingar som varit välbesökta.
Nu återstår tre tävlingar innan grande final den 18/9, sen har vi ju våra finska vänner från Vasa på besök nu på torsdag 30/8 och där finns det fortfarande platser kvar. Ni har fått en påminnelse av Ulf och bra också att ni som spelar stannar kvar på middan och prisutdelningen efteråt. Vi tar inte ut någon tävlingsavgift, så det som kostar är middan a 150 kr, så skynda er att anmäla till en spännande Finnkamp. Vidare så går Senior Match Play in i finalskedet och det blir spännande att se vem som står som slutsegrare.
I tisdags var det den tredje inbjudningstävlingen bland oss fyra klubbar i Umeå regionen och mycket glädjande att se att Bjurholm fick så många startande och att det blev två kvinnor i topp, följt av våran Per Sandberg på en fin tredjeplats. Nu återstår Sörfors tävling Vingslaget 5/9, så anmäl er och se till att vi fortfarande är den klubb som har flest deltagare.
Mycket positivt som ni ser, det som fortfarande inte fungerar till belåtenhet är vårt åtagande kring golf värdskapet. Många uteblir enligt klubben och trots Monas slit med detta så måste vi se över rutinerna till nästa år, för det här är ju en viktig del i klubbens strävan om att vara norrlands trevligaste anläggning.
Svinga lugnt/ Kristian ordförande i seniorkommittèn.

Spelschema för Senior Matchplay 2018»

Golfvärdskap 2018

Golfvärdslista »

Tider och schema för golfvärdarna »

Att vara golfvärd »

Spelprogram och tävlingsledare »