Klubben informerar

12 maj, 2018 10:23 Inga kommentarer 0

Hej på er.

Vilken underbar vår!

Just nu sitter jag på kontoret och tittar ut på golfbanan och alla medlemmar som är ute och arbetar tillbaka sin aktivitetsavgift. Uppslutningen är bra och den hjälp vi får är ovärderlig för oss. Anläggnings kommitteen har i vanlig ordning planerat dagen bra och allt flyter på som det ska.

Gänget på banan har under veckan sått alla 27 greenerna samt korthålsbanan. Vår ”insatsstyrka” var på plats i går fredag och drog ut dukarna igen. Banan är fortfarande väldigt blöt på sina ställen och där finns det ett behov av att den ska torka upp.

Det börjar komma många frågor från er medlemmar om hur vi planerar öppningen av banan. Efter att ha kört runt igår fm och tittat på alla 27-hålen och pratat med banchef Vänstedt så är min bild att vår bana ser ut att ha klarat vintern bra. Det finns delar som är drabbad av isbränna där det kommer att behövas mer tid för att läka så är planen för öppning blir:

Vi kör arbetsdag i dag och nästa lördag. Banpersonalen kommer under veckan vertikalskär tees, lättfinger harva fairways och fortsätta med förbättringsarbetet av blåslinga samt range. Efter nästa helg kommer vi ta nytt beslut kring öppningsdatum. Allt beroende på hur banan utvecklar sig och det är med stor förhoppning att vi ska kunna öppna banan både tidigare och i bättre skick än i fjol.

Ha en härlig helg och passa på att komma ut och besöka shopen!