I Blickfånget

Damupptakt, 15/5, 18:30

Umeå Golfklubbs damer välkomnas till en trevlig vårkväll med en bit mat, nyheter och modevisning.

Vi äter en vårlik salladsbuffé med bröd, måltidsdryck, samt kaffe och en god kaka till ett pris av 120 kronor. Med ett glas vin blir priset 185 kr. Vin eller Öl går även att köpa för den som vill på plats.

Vår klubbchef Fredrik Hedvall informerar kort om vad som händer på klubben och våra tränare berättar om vårens och sommarens träningstillfällen. Vår nya krögare, Jon Ahlman med personal är på plats och ser fram emot att få ta hand om oss på bästa sätt och informerar om planerna runt restaurangen. Shopen bjuder på modevisning med det senaste inom mode, kläder och golf.

Utlottningspriser och erbjudanden under kvällen!

Anmälan senast den 10 maj till skorpan_brandt@hotmail.com

Obs! Max 80 personer

Vinnare

Först och främst vill vi rikta ett stort tack till alla som besökt oss under vår öppningsvecka.
Nu hoppas vi på bra påskväder så att vi kan öppna rangen snart!

Vinnare
Instagramtävlingen, Marie Nilsson (@lillymarienilsson)
50 min lektion, Peter Brandt och Anders Reinklou
Företagsgolf, Anitha S. Bjurbäck

Välkommen till klubben eller kontakta maria@umgk.se för mer information kring era priser.

Nu önskar vi er alla en riktigt Glad Påsk!

Tävlingsprogram och shopöppning!

Tiden rinner i väg och vi jobbar hårt på kansliet för att få allt på plats inför säsongstarten. Årsmötet är avklarat och budgeten satt så nu är det full fart som gäller.

Nu kan vi äntligen presentera årets tävlingsprogram på hemsidan.
Vi är väldigt nöjda med det program vi presenterar och känner att det är en bra mix av tävlingar. Spridningen på tävlingarna är bra och vi har jobbat utifrån att behålla hög tillgänglighet för er medlemmar som inte tävlar. Vi har fått behålla de flesta av våra populära tävlingar samt fått tillbaka 2 st ”gamla” godingar. Titta in på hemsidan och läs mer. Vi återkommer när vi öppnar för anmälan.

På onsdag så öppnar vi äntligen Umeå Golfklubbs egna shop. Ny interiör samt många kända varumärken kryddat med årets nyheter!

Hjärtligt välkommen förbi och uppdatera er golf utrustning.

Vi öppnar onsdag 12:e April kl 10.00!

 

Specialerbjudande medlemmar – Umeå GK

 

Välkommen att följa med oss på en helkväll fylld av inspiration, glädje och personlig utveckling. Priset för våra medlemmar denna kväll är endast 300 kr per person (ord.pris 530 kr).

Anmälan: Sker via mail till jonas@enhager.se, Uppge namn och golfID. Max 4 biljetter/medlem. Först till kvarn!

För mer information klicka här.

 

NYHET: Shopen

Det är en bit kvar till säsongen startar, men  shopen är i full gång med ombyggnationer. Just nu målas tak och väggar.

NYHET: Studio

Umeå Golfklubb är i full gång med att bygga om studion just nu. Planerad öppning är 1 mars. Information för att boka custom kommer inom kort.

Hedersmedlem skänker tavla från Ryder Cup

Henrik Stenson, tillika Umeå Golfklubbs hedersmedlem, skänker en tavla från Ryder Cup 2014 med en signerad fempundssedel och signerat foto. Tavlan skänks till en auktion på Tradera där pengarna oavkortat går till Hjältarnas Hus i Umeå.

Hjältarnas Hus som beräknas stå klart vintern 2017 blir ett tillfälligt hem för de barnfamiljer där någon drabbats av långvarig sjukdom. Ett familjehus anpassat till barnen och familjen. Ett Hjältarnas Hus som är nästan som hemma och som underlättar till lek med kompisar, där det friska kan stå i fokus.
Vill du vara med och stötta en god sak?
Då kan du besöka auktionen och lägga ditt bud här »

Därför stängt vid frost

På vår facebook-sida har vi nu lagt ut en liten information som visar och förklarar varför det är så viktigt att stänga banan vid frost.
Följ gärna på fb-sida för snabba uppdateringar om vad som händer på banan och klubben.

 

Restaurangen

Nu har  restaurangen stängt för säsongen. Lördag den 8/10 kommer restaurangen att ha öppet under tävlingen höststormen.

Höstavslutning

Vi går mot en strålande höst med en bana i toppskick. Alla klubbens delar är med och anordnar vår Grande Finale, Höstavslutning! Denna är öppen för Umeå GKs medlemmar med tre tävlingar, där Botnia Cup är först ut. I serien ingår även Golfstore Singeln och Höststormen. Pris 400 kr/pers  per tävling. Vid anmälan till alla tre tävlingarna blir kostnaden totalt 900 kr. I avgiften ingår lunch på tävlingsdagen samt middag och prisutdelning på Hotel Botnia lördagen den 8 oktober.

Mer info om varje enskild tävling ligger på Min Golf.

Hej alla golfare

Nu när sommaren håller på att gå över till höst och luften blivit en aning svalare så är det då dags för mig att starta upp mitt nya jobb här ute  på Umeå Golfklubb.

Tänkte ta möjligheten att berätta lite om mig själv och ge lite av mina tankar kring hur jag ser på möjligheten att få vara med och utveckla klubben.

Till att börja med, jag ser det som ett hedersuppdrag. Jag känner mig stolt att få möjlighet att tillsammans med styrelsen, alla kommittéer, medlemmar och de övriga medansvariga ute på klubben, få jobba mot den satta visionen 2020 och det känns fantastiskt roligt att få arbeta med golf vilket är ett av mina intressen. Nu efter bara några dagar ute på klubben så känner jag det starka engagemang och den vilja som finns bland alla medlemmar och gäster ute  på banan och det är viktigt att vi tillsammans skapar den framtid vi vill ha.

Jag heter Fredrik Hedvall är 45 år och uppvuxen i Umeå. Jag har spelat golf i lite över 20 år och tillhör kategorin som tycker att det är kul men hinner inte spela tillräckligt så min trendkurva pekar åt fel håll. Räcker tiden till så fiskar jag gärna eller tränar. Jag gillar djur och har hund och har i sommar gjort ett försök att lära mig rida vilket var en stor utmaning.  Jag har en dotter och bor centralt i Umeå och har de senaste åren jobbat som försäljningschef på Bilbolaget i Umeå. För att lyckas med försäljning så måste man jobba med hög servicegrad och skapa ambassadörer för sig själv och sin arbetsgivare. Det är något som jag tänker är en framgångsfaktor även här på klubben. Att hålla hög servicegrad och att vara en bra värd så att våra medlemmar och gäster blir våra ambassadörer ger en långsiktighet och möjlighet att presentera oss som Norrlands mest attraktiva golfanläggning.

Önskar er alla en fin golfhöst.

 

Fredrik Hedvall

Avslutning av sällskapsgolfen

Den 17 augusti har vi avslutning på Sällskapsgolfen.

Vi spelar scramble ett lättsamt lagspel. Vi avslutar sen kvällen med kaffe och bulle och prisutdelning. Pris delas även ut till den som deltagit flest antal gånger.

Anmälan gör du till Gerd Edström, 070-6960165 eller på anmälningslistan på golfklubbens anslagstavla senast den 14 augusti.

Välkommen önskar medlemskommitten.

 

Ingen trivselgolf onsdag 20 juli

Under golffestivalen kommer det inte att vara någon trivselgolf. Tävlingar pågår alla dagar men vi har Blå-slinga öppen med bollränna hela veckan.

Snart dags för Golffestival

Anmälningarna till Golffestivalen har strömmat in. Glöm inte att betalning innan den 14 juli garanterar din plats vid för många anmälda.
Se priser och övrig info via länken:

Golffestivalen

Start för sällskapsgolfen

Anmäl dig till Sällskapsgolf där du kan spela i avslappnat tempo och i glada vänners lag.

Första träffen hålls onsdag den 15 juni och pågår under hela sommaren. Starttid är mellan kl 17:30-18:30.

Sällskapsgolfen är till för dig som inte är så tävlingssugen men ändå vill komma ut på banan, vare sig du är nybörjare eller van golfare. Här får du chansen att spela med nya och gamla vänner. Vi spelar poängbogey och det är valfritt att scora eller inte.

Anmälan gör du på anmälningslistan som finns uppsatt på golfklubbens anslagstavla under Medlemskommittén eller till Gerd Edström, 070-6960165

Alla medlemmar är välkomna att delta, enda kravet är att du har grönt kort.

Premiering för dig som deltagit flest antal gånger i form av en golflektion med någon av våra duktiga tränare.                                                    

Fortsättningsträning för nybörjare

För dig som nyligt tagit grönt kort eller för dig som har ett högre hcp än 36 och vill förbättra ditt spel så har du nu en möjlighet att delta i Jonas träningsgrupp.

Det finns möjlighet till träning varje torsdag kl 17-18 med start 2 juni.

Där går vi igenom teknik för golfens olika slag.

Kostnad 100 kr per tillfälle. Betalas i receptionen innan träning.

Anmälan sker till Jonas@larvia.se eller på anslagstavlan på klubben.

4 & en dag 2016

Det är dags att anmäla sig till 4 & en dag, tävlingen som går över fyra kvällar och en dag på fem banor runt Umeå. Läs mer om nyheter kring tävlingen här 4 & en dag

Golf en idrott för alla!

Liten reklamfilm om varför du ska ta grönt kort! 😉

Julklappstips från Umeå GK

Ge ett presentkort som kan bli en valfri utbildning i golf.

Gröntkortutbildning 2500:- (ord. Pris 2750:- )

Lektionspaket 800:- ( 3 x 30 min ) med Ferry alt. Larvia

Maila info@umgk.se om du är intresserad.

Juniorfilm

Kolla in juniorernas och elitens film från säsongen 2014-2015 här: Juniorfilm

Nyheter

Viktiga datum

Trots den senaste tidens kalla väder så smälter snön och banan tinar fram så sakteliga. Vi har trotsat kylan och öppnat upp delar av verksamheten redan. Shopen, studion och rangen är redan öppen och i helgen så finns Jon på restaurangen och förbereder inför sommaren mellan 10-14. Kika in o ta en kopp kaffe och säg hej!
Här kommer några viktiga datum att hålla reda på inför maj.
Seniorupptakt – 9 maj

Tisdagen den kl. 18.00 håller seniorerna + 55 sin årliga upptakt hos Jon i vår nya Golfrestaurang.

Varmt välkomna till en kväll med fika, mingel och matnyttig information.

 

Städdagar – 13.e och 21:e maj

Det är dags för de årliga städdagarna, då alla medlemmar kan arbeta av sin aktivitetsinsats, om de gör sex ideella

arbetstimmar på klubben. Det kan handla om allt från att dra ris till att torka fönster.

 

Damupptakt – 15 maj

Måndagen den 15 maj kl. 18.30 välkomnas klubbens alla damer till damupptakt .  Det bjuds på en trevlig kväll

med god mat och modevisning.  Begränsat med 80 platser. Information om bokning kommer.

 

Skokväll med FootJoy – 16 maj

Kom och prova ut rätt sko till din fot och sving! Expert från FootJoy finns på plats! Bokning sker till shopen 15.00-19.00

 

Golfensdag – 20 maj

Ett arrangemang som vi kör tillsammans med övriga klubbar nere på Utopia mellan kl 10-15 för att

marknadsföra golfen till fler. Samtidiget har vi extra aktiviteter ute på klubben för att visa den bredd vi har på vår anläggning.

 

Utbildning faddrar 2017 – 29 maj

Klubben riktar ett varmt tack till alla som ställer upp som faddrar för våra nybörjare. Utbildning för nya faddrar hålls av Mathias Ferry på kansliet måndag 29 maj kl. 18-19.30.
Återträff för redan utbildade faddrar hålls måndag 22 maj  kl 18-19.30  och tisdag 23  maj mellan 15-16.30

Rangen är öppen

Nu är rangen äntligen öppen för säsongen.

Shopen är bemannad 10-16 fredag, lördag och söndag om du behöver fylla på ditt rangekort eller shoppa årets klädnyheter! En nyhet på klädsidan är Peak Performance.
Under kommande vecka har vi öppet 10-16 med reservation för vädret, vid varmare väder förlänger vi öppettiderna. Men håll utkik här eller på våra sociala medier för uppdaterad information!

 

Nyheter

Onsdag 10:00 öppnar Umeå GKs egna shop, vi har öppet onsdagen 12/4, 10:00-18:00. Vi har flera erbjudanden och bjuder alla våra kunder på fika. Det finns klädnyheter i shopen från Daily, Callaway och Puma men även från vårt nya varumärke, Peak Performace. Det finns även möjligheter att provslå klubbnyheter från Callaway, Cobra och Titelist.

Nu finns även Umeå GK på instagram. In och följ @UmeaGK och var med och tävla om en bag från Cobra, tävlingen avslutas torsdagen 13/4 kl. 12:00.

Studion är igång

Nu är studion igång!

Gör som Ann och boka en privatlektion i vår nya studio!

”Det gäller att börja i tid och i år ska det bli bra resultat, ja jädrar, moooot golfbanan!”
Ann Tavelin

Årsmöte för Umeå Golfklubb

Tid: 30 mars 2017 kl.18:00
Plats: Umeå Golfklubb Restaurang (klubben bjuder på kaffe och kaka)
Föredragningslista
1. Mötet öppnas
2. Fastställande av röstlängd
3. Vårmötets utlysande
4. Föredragningslista
5. Val av ordförande och sekreterare för mötet
6. Val av två justeringspersoner, tillika rösträknare, som jämte ordförande justerar dagens protokoll.
7. Styrelsens verksamhetsberättelse 2016
8. Kommittéernas verksamhetsberättelser 2016 och verksamhetsplaner 2017 – 2018
– Anläggning
– Idrott
– Marknad
– Medlem
– Senior
– Tävling
9. Redovisning av resultat- och balansräkning.
10. Revisorernas berättelse.
11. Fastställande av resultat- och balansräkning samt disposition av överskott respektive underskott i enlighet med balansräkningen.
12. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen.
13. Fastställande av verksamhetsplan, medlemsavgifter, övriga avgifter samt budget för kommande verksamhets- och räkenskapsår 2017.
– Motion, reviderad medlemsavgift för medlemmar över 80år som varit medlem i klubben över 20år.
– Förslag från styrelsen om differentierad greenfee under högsäsong.
14. Valberedningens förslag till styrelse:
a) Val av ordförande för en tid av 1 år
b) Val av halva antalet övriga ledamöter för en tid av två år.
c) Val av max två st suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett år.
d) Val av två revisorer jämte suppleanter för en tid av ett år.
e) Val av tre ledamöter i valberedningen för en tid av ett år, av vilka en ska utses till ordförande.
f) Val av ombud till NVGFs distriktsmöten.
15. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner.
16. Övriga frågor
17. Avtackning
18. Mötet avslutas
Ett kort konstituerande möte med den nya styrelsen hålls direkt efter vårmötet.

Ny krögare

I dagarna har Umeå Golfklubb tecknat avtal med ny krögare för säsongen 2017.
Vår egen medlem Köksmästare Jon Ahlman tar över restaurangverksamheten.

Klubben är väldigt nöjd med att vi nu har en krögare på plats för kommande säsong. Vi har matchat svaren från restaurangenkäten med den verksamhetplan Jon presenterat och känner att vi har en krögare på plats som förstår våra medlemmars önskningar.

Avtalet sträcker sig över 3 år.

Grönt kort-utbildning

Nu kan ni anmäla er till Grönt kort-utbildning 2017 hos Umeå golfklubb. Under utbildningen kommer ni att lära er alla golfens olika slag i en underbar miljö med tränarna Jonas Larvia och Maria Swärdsudd. Klicka in och anmäl er. Varmt välkommen!

Med sikte på 2017

Hej medlemmar!
Nu inför slutet av året så skulle jag vilja summera höstens arbete ute på klubben samt ge information om hur vi planerar att driva Umeå Golfklubb vidare efter de förändringar som skett. Efter att vi avslutat säsongens spel när första snön kom i oktober så har arbetet på banan fortsatt. Höstens planeringskonferens gav ett tydligt budskap om att fortsätta utveckla och förbättra banan.
Några av de arbeten som gjorts under hösten är bl.a. dräneringsarbeten på utsatta ställen. Greenområdet på röd 2 och gul 4 är ett par av hålen som åtgärdats. Vidare så har vi startat ett projekt att städa upp området mellan gul/röd 1. Baracken ska bort och området städas upp. Jord- och sandhögarna till vänster om röd 1 ska flyttas och området ska planas ut och göras klippbart.
Dessa är några av de arbeten som sker inför säsongen 2017 med målet att vi ska kunna presentera en bana för medlemmar och gäster som är i bättre skick än tidigare.
Kansliet har arbetat fram en budget för 2017 vilken styrelsen godkänt. I planeringen inför 2017 har vi sett över vår organisation och där kommer en del förändringar att ske.
De synpunkter som framförts gällande bristande information angående förhandlingen med MT Golf om hur vårt tidigare samarbete ska avslutas föranleder en kort summering av nuläget, samt en kortare beskrivning av hur klubben kommer att drivas vidare. Klubbens ambition att ta ett helhetsgrepp om verksamheten är nu möjlig då vi kommit överens, och det ligger helt i linje med hur fler klubbar agerar runt om i landet.
Jag vill passa på att tacka Thomas med personal och önska lycka till i framtida utmaningar.
Shop: Klubben kommer att driva shop/reception i egen regi. Vi är redan en bra bit på väg i vår planering och kommer under våren att kunna öppna en ny shop. Vi ligger långt framme i våra diskussioner med leverantörer och många av de varumärken vi varit bortskämda med kommer att finnas kvar. Custom och studion kommer även den att drivas vidare i egen regi.
Vi ser över möjligheten att erbjuda en enklare kioskservering i shopen/receptionen för att kunna erbjuda våra medlemmar och gäster bättre service.

Träning: Klubbens PRO:s ansvarar för all träning och fortsätter att utveckla våra erbjudanden för att tillgodose medlemmarnas önskemål. Som ett led i detta ser vi över möjligheten att kunna erbjuda en kvinnlig tränare till säsongen 2017.

Restaurang: Vi har skickat ut en enkät där över 470 medlemmar svarat. Vi har fått en bra bild över vad som önskas och efterfrågas. Vi är nu i processen att matcha detta mot ett antal entreprenörer som är villiga att driva restaurang ute på klubben. Målet är att kunna presentera en bra lösning under vintern.

Kansli: Britt har valt att gå vidare till nya utmaningar. Detta innebär att vi kommer att se över vilka behov vi har på kansliet nu när vi har återtagit receptionen samt ska driva shop och träning helt i egen regi. Rekryteringen kommer styras utifrån möjligheterna att behålla den kompetens vi redan har, samt komplettera med det som saknas.

Tävling: Här jobbar tävlingskommittén med målsättningen att arrangera tävlingar som inte påverkar tillgängligheten i samma utsträckning som tidigare år. Vi ser över starttider, tävlingsformer och det totala antalet tävlingar vi ska ha på klubben. Under vårvintern kommer det presenteras ett förslag på tävlingsprogram där målet är att dels ge er medlemmar som inte vill tävla mer spelbar tid på banan, samt er som älskar att tävla ett intressant och spännande tävlingsutbud.

Jag har nu haft möjlighet att sätta mig in i vardagen på klubben under några månader. Jag kan konstatera att det var väldigt nyttigt för mig att jag var på plats under senare delen av sommaren och fick se hur klubben fungerar under säsong och vilka önskningar och frågor som kommer upp. Att driva Umeå Golfklubb för er medlemmar och med era intressen i fokus känns fantastiskt roligt och inspirerande. Målet är att med bättre tillgänglighet på banan, högre servicegrad och en mer städad miljö ge er medlemmar en riktigt härlig och fin golfsommar.

Önskar er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.

Fredrik Hedvall Klubbchef

Tack för mig

Hej Golfvänner

Jag vill rikta ett stort tack till er som gjort mina dagar på golfklubben till trevliga minnen jag kan ha kvar när jag nu går vidare till annat jobb.

Under februari så tillträder jag tjänsten som platschef på Caravan center på Västerslätt.

Det är samtidigt inte lätt att lämna klubben nu då vi står inför en spännande säsong på flera sätt. Inte minst de sportsliga då vi nu har ett elitlag som ska tävla i Lag SM samt de övergripande förändringar som är på gång där klubben nu tar ett helhetsgrepp om verksamheten som jag vet kommer att gagna er medlemmar. Den resan hade jag gärna deltagit i.

Jag önskar er en fantastisk golfsäsong 2017 och kanske ses vi på banan.

Med de varmaste hälsningar

Britt – på kansliet

 

Fynda julklappar hos Umeå Golfklubb

Köp en Gröntkortutbildning eller privatlektioner med tränarna Jonas Larvia och Mathias Ferry i golf till dina nära och kära i julklapp.

Priset på gröntkortutbildningen är 2750 kr! Köper ni det innan nyår får ni fjolårspriset som var 2500 kr. I priset ingår det 8h utbildning med klubbens tränare Jonas Larvia samt ett medlemskap på härliga Umeå Golfklubb för säsongen 2017 där ni får spela på en fin golfbana med en underbar miljö och atmosfär.

Köp paketlektioner med Umeå Golfklubbs tränare Jonas Larvia eller Mathias Ferry. Priset för denna julklapp är 800kr. I det ingår lektioner som är 3×30 min.

Maila kansliet på info@umgk.se vilket belopp du vill ha på presentkortet så skickar vi det till din hemadress.

Betalningen sker via swish till nummer 123 304 52 26

God Jul Önskar,

Umeå Golfklubb

 

UMGK söker ny arrendator restaurang

Inför säsongen 2017 söker vi en ny entreprenör för restaurangverksamheten på Umeå Golfklubb.
Är du sugen på att driva restaurang/kiosk i ett av Umeås största friluftsområden med över 1800 aktiva medlemmar?
Umeå Golfklubb söker en engagerad och passionerad entreprenör som ser möjligheterna och vill hjälpa oss med att utveckla verksamheten vidare mot vår vision ”Norrlands mest attraktiva golfklubb”.

Umeå Golfklubb startades 1954 i och är Umeås äldsta golfbana. Banan ligger i Holmsund, ca 17km utanför Umeå centrum. Vi har över 1800 medlemmar och fler än 2500 greenfee gäster som besöker oss varje sommar. Restaurangen ligger i direkt anslutning till klubbhus och bana.
 Känner du dig intresserad och vill veta mer, maila
Fredrik@umgk.se

 

Ordinarie greener stängda!

Vintern har kommit och med det är ordinarie greener stängda. Under dagen tas flaggorna bort. Det går fortfarande bra att spela på vintergreener när frosten släppt.

Många DM-segrare från UMGK

I lördags hade vi prisutdelning på NVGF-konferensen gällande årets DM i alla konstellationer. För Vi som representerade Umeå Golfklubb var det extra roligt att vår klubbchef fick kliva upp majoriteten av alla gånger för att ta emot diplom och plaketter som vunnits av tävlande från vår klubb. Vi känner en enorm stolthet över vår klubbs både individuella- och lagprestationer som gjorts på tävlingsbanorna under säsongen.

DM-segrare från vår klubb är Claes Isaksson, André Lindblom, Michaela Bordeianu, Mikael Isaksson samt Gerd och Lars Jensen.
Andra- och tredje-plats placeringar togs av William Wedman, Anna Nore, Leo Häggström, Emil Lundgren, Marie Holmgren, Håkan Sjöblom och Christer Jönsson.

Stort grattis och tack till er alla

Håll koll på Facebook

Den här veckan har vi haft en hel del frost på banan. Vi har oftast inte kunnat öppna för spel förrän efter lunch. Så här kommer det att se ut framöver att frostläget är olika från dag till dag. Vi kommer att gå ut med löpande information på vår facebooksida som är betydligt snabbare att uppdatera löpande. Så håll utkik där efter senaste uppdateringar vad gäller bana.

Vi går nu mot lågsäsong vilket innebär att vi ändrar våra öppettider för kansliet till Tisd-Tors 9-13 från och med v 42

Du kan naturligtvis alltid mejla och vi försöker svara så snabbt vi kan, senast dagen efter.

Sista tävlingen

Imorgon lördag den 8 oktober körs årets sista tävling, den årliga Höststormen. Över 100 deltagare kommer att gå ut kl.10.00. Beräknat avslut är ca 15.00 för er som inte deltar men vill njuta en golfrunda i det härliga vädret. Det är då bollränna som gäller då tidsbokningen upphört.

Banan öppnar 12:00

Nu börjar frosten släppa. Banan öppnar klockan 12:00.

Varmt välkomna!

Toaletten på blå avstängd

Vi har tyvärr varit tvungen att stänga toaletten (gamla kiosken) vid blå 4 och blå 5.

Bollränna

Nu är tidsbokningen slut för denna säsong. Nu gäller bollrännan på både 18-hålsslingan och 9-hålsslingan.

HiO för Curt

På Gul 3 hände det. Curt Söderström gjorde i onsdagskväll en Hio med sin 50-gradare.

Grattis Curt.

Återträff för grönt kort

Till återträffen den Söndagen 28 Augusti hade 17 av de som gått grönt kort utbildningen under 2016 anmält sig.
Vi började på Rangen med uppvärmning ledd av Jonas Larvia
 

 Därefter spelade vi en scramble över 9 hål tillsammans.Lag Maria med Joakim Frank, Peter Furuvald och Matilda Hennström vann på 36 slag, Grattis

 

Avslutning seniorer

Tiden går fort när man har roligt! Vi har ännu några tävlingar kvar på Seniortouren, men vill redan nu informera om avslutningstävlingen på Seniortouren den 20/9 2016. Spelform är Eclectic, med fyra klubbor. Shotgunstart kl. 12:30, med incheckning kl. 11:30. Information kl. 12:00. Tävlingen avslutas med gemensam middag i klubbens restaurang kl. 18:00. Anmälan till middagen görs senast den 16 september per mejl till mugge@ibkdalen.se eller ac.jarvholm@gmail.com. Observera att middagen ingår i den säsongsavgift du har betalat för deltagande i Seniortouren.

Varmt välkomna!
/Seniorkommittén

Seger i RyderCup

Umeå GK segrade i helgens final i Ryder Cup mot Luleå. Finalen som avgjordes på bortabana var en jämn match. Efter foursome och singel stod det 7,5 lika och det blev sudden. Avgörandet blev i foursome på första hålet med en birdie av Mikael Isaksson efter ett fantastiskt inspel av Håkan Sjöblom. Stort grattis till alla inblandade, med teamledaren Curt Söderström i spetsen, som återigen gjort en fantastisk säsong.

HiO för Anders

Det blev en HiO för Anders Wilhelmsson i lördags då han med en järn nia slog den direkt i kopp på gul 3. Grattis Anders

Nedslagsmärken

En av de viktigaste sakerna som golfspelare när det gäller att vårda golfbanan är att reparera nedslagsmärken. Det är enkelt och gör man det på rätt sätt så kommer greenerna att hålla betydligt längre. Så här gör du för att laga ditt nedslagsmärke på bästa sätt.

Banpersonalens dag på banan

Varje år arrangerar Norrlandssektionen av SGA (Swedish Greenkeepers Association) tillsammans med flera grönyteleverantörer en nätverksträff som går under arbetsnamnet Gröna Sköna Dagar. I år hade turen kommit till oss på Umeå GK.

50 greenkeepers från Ljusdal i söder till Kalix i norr har deltagit under dagarna och det hela avslutades med att kora årets Stormästare genom att spela en 18-håls shotgun-tävling.

Dagarna ger leverantörerna en möjlighet att visa sina produkter för greenkeepers från hela Norrland på en och samma gång. Samtidigt skapar det ett tillfälle för greenkeepers att nätverka och byta erfarenheter med varandra. Även bankonsulenter från Svenska Golfförbundet har deltagit och delat med sig av nya rön inom greenkeepersyrket.

Hur tävlingen gick?

Stormästare blev Håkan Blusi (LHS Maskiner)

Segrare i A-klassen blev vår egen Theo Bunthan

Segare i B-klassen blev Robert Martin Banchef, Timrå GK fd. Umeå GK tätt följd av vår Banchef Stefan Vänstedt som även kammade hem närmast-hål priset.

Rätt i kopp

Deltagarna i dagens företagstävling kunde utmana klubbens elitspelare Claes Isaksson på gul 9.
En boll fick det stora nöjet att se Claes slå den direkt i kopp.

Stormästarna korade

Efter 54 hål är stormästarna korade. Grattis till Michaela Bordeianu och Mathias Ferry!

Inför KM Söndag

Nu ligger startlistorna ute publicerade på Min Golf.

Starten går 8.00 och scorekort finns att hämta ut efter 07.00 i tävlingskansliet.

Vi vill att ni anger i samband med uthämtning av scorekortet ifall ni avser att spela om Stormästartiteln efter avslutade 18 hål.

Ev avanmälning meddelas snarast till 070-2106202

Ytterligare 30 min förskjuten start

Regnet börjar avta men vi skjuter upp starten ytterligare 30 min. Start 8.00 blir nu 9.30 osv.

Följande gäller under tävlingen idag: En klubbas lägesförbättring på den finklippta delen av banan. Lättnad för pluggad boll på hela spelfältet dock ej i hinder.

Tävlingsledningen

Förseningar Klubbmästerskap

På grund av nattens och morgonens ihållande regn skjuter vi på starten en timma. Dvs starttiden 08.00 startar preliminärt 09.00 osv.

Eventuella mer förskjutningar meddelas senast 08.00

// Tävlingsledningen

Rangen stänger 18

Från och med idag onsdag och resten av säsongen stänger vi rangen redan kl. 18.00 på onsdagar och söndagar.

Det är de kvällar vi plockar rangen för att kunna klippa morgonen efter.

Vi hoppas att ni respekterar stoppet då bollar som kommer ut efter plockning riskerar att förstöra maskinerna.

 

 

Fler faddrar behövs

Vi har även i år ett stort intresse av våra nybörjarutbildningar. Det gör att det krävs många faddrar.

Du som ännu inte gjort någon aktivitet för att få igen avgiften kan kanske tänka dig att ställa upp. Hör av dig till kansliet i så fall. Gärna per mail.

Första dagens vinnare

Här har vi vinnarna från första dagen av Golffestivalen.

Prisutdelare för dagen var Elitlagets Emil Lundgren, Oskar Lundgren samt Claes Isaksson med deras coach Mathias Ferry.

Vinnare i a-klassen var Rickard Danell
Vinnare i b-klassen var Roger Lyxell
Vinnare i c-klassen var Anders B Johansson

Stort grattis till er!

Fler vinstchanser under festivalen

Varje dag under festivalveckan släpper vi ner en silver- och en guldboll i bollmaskinen på rangen. Hamnar nån av dom i din korg kan du byta in den mot en vinst vid prisutdelningen.

Flaggdag!

Idag har vi hissat flaggan. För en fantastisk insats av vår hedersmedlem Henrik Stenson. Men också för vårt elitlag som vann div 1 norra och därmed kvalificerade sig för lag-SM 2017.

Emma Z 2016

10 Juli genomfördes årets upplaga av damtävlingen ”Emma Zackrisson”,

Till start kom 63 damer som kämpade i två klasser som startade med molntyngd himmel som under dagen

ändrades till strålande sol, det kan ha berott på bra spel och glada leenden.

    

Första HiO för Harriet

Grattis säger vi idag till Harriet Forsberg som slog sin första Hole In One. Detta på Röd 6

.

Första HiO för Christer

Under helgens KM foursome lyckades Christer Jönsson slå sin första Hole In One. Det var på gul 9 som det perfekta slaget slogs.

Bröderna Brändström vann KM

I helgen var det så dags för KM-Foursome. Det skulle bli en riktigt spännande tävling där det avgjordes först på sista nio.
Efter första nio hål var det Rickard Lundvall och Oskar Lundgren som var i ledning och efter avslutad första rond var det Claes Isaksson och Emil Lundgren som tagit ledningen med -4.
Men efter första nio i rond två hade bröderna Jonas och Andreas Brändström tagit över ledningen och gick sen in som segrare med 5 under par. Ferry/Järvholm gjorde en bra sista rond och slutade tvåa med 3 under par. Trea blev Claes Isaksson och Emil Lundgren på -2.
En jämn och spännande tävling med bästa tänkbara väder.

 

Ingen träning onsdag

Juniorerna får vila från träning ikväll. Passa på att heja fram Sverige i EM-matchen mot Belgien.

Bilar tillåtna

Vår banchef Stefan låter meddela att det nu är ok att använda golfbilar på banan igen.

Start för golfskolan

Idag har vi både våra yngsta och våra äldsta spelare på anläggningen då årets golfskola startar samtidigt som veckans seniortour går ut löpande under dagen.
Till golfskolan har vi ett 40-tal anmälda som kommer att träna på våra övningsområden. Vi sätter tilltro till att det även i år kommer att vara ett flertal som kommer att klara sitt gröna kort.

Inga bilar på banan

På grund av regnet så tillåter vi inga golfbilar på banan. Förbudet gäller i första hand idag fredag och under helgen. Vi meddelar när det är tillåtet igen.

Förtydligande damläger

Ni som skrev upp er på listorna  till damlägret  är med automatik antagna. Någon särskild bekräftelse på detta kommer därför inte att gå ut.

Vi börjar med frukost och genomgång av dagens aktiviteter. Varmt Välkomna.

 

Seger för damerna

I ett ihållande regn vann igår torsdag damerna sin match mot Norrmjöle på hemmabanan. Seger med 2-1.

Sörfors vann med 2-1 över Bjurholm.

Det innebär att inför den sista matchen, som spelas i Sörfors på tisdag, ligger Umeå GK lika med Norrmjöle på 4 p och Sörfors och Bjurholm har 2 p.

Samling damer

Nu damer är det snart dags. På söndag drar damlägret igång. Samling kl 9.00 vid receptionen. Vi ser fram emot en trevlig dag som vi avslutar med gemensam grillmiddag.

Viktigt registrera dina ronder

Nu då tävlingarna startat för säsongen vill vi på kansliet påminna om att EGA Exakt Tävlingshandikapp krävs för att ditt resultat skall tas med i resultatlistan.

För att få EGA Exakt Tävlingshandicap krävs att du som spelare har fyra (4) eller fler registrerade handicapronder under innevarande år, eller fyra (4) eller fler från föregående år. En spelare kan när som helst under året få EGA Exakt Tävlingshandicap om han registrerat fyra (4) HCP-grundande ronder under innevarande år. Kontrollen kommer att skötas i Golfens IT-system (GIT) i samband med att en HCP-grundande rond registreras på spelaren.

 

Korthålsbanan öppen

Nu har vi äntligen öppnat korthålsbanan. Att ni fått vänta så länge på öppnandet beror på att greenerna där har varit mjuka och på vissa ställen haft dålig tillväxt. Vi ville ge er en bana med bra kvalité på greenerna och som tål mycket spel.

Saknade länkar

Vi har haft lite problem med vissa länkar på hemsidan. Vi jobbar för fullt med att uppdatera dessa så vi hoppas ni har överseende med att alla inte riktigt är uppdaterade än.

Saknar ni något särskilt så får ni gärna kontakta kansliet så ska vi hjälpa er.

Alla gula greener öppna

Nu har banchefen gett sitt godkännande till att vi får öppna ordinarie greener på 18-hålsbanan. Vilket innebär att lördagens tävling Omslaget spelas på ordinarie greener. Vi önskar lycka till för de 66 spelare som då går ut i årets första klubbtävling.

Fyll på vatten vid kansliet

Toaletten på blå 4 är för tillfället avstängd. Detta på grund av ett avloppsfel. Av den anledningen är även vattnet avstängt vilket gör att det inte går att fylla på vatten där. Så se till att fyllt på ordentligt innan ni ger er ut på rundan.

Banan öppen

Så har vi startat säsongen med att öppna gul-blå bana för bokningsbart spel. Tyvärr har gräset inte riktigt tagit sig på gul 6 och gul 9 så där behåller vi de provisoriska.
Tänk på att greenerna är sköra så det är viktigt att ni lagar alla nedslagsmärken. Hur vi vårdar banan nu har effekt på hur fin banan kommer att få vara under säsongen.
Röd bana kommer att öppnas senare under veckan. Vi meddelar direkt det är klart för spel.

Lenas sista dag

Efter sex år som klubbchef gjorde Lena D Lindström idag sin sista dag. Hon avtackades med present och blommor av personalen vid en gemensam lunch.
Med lovord som ”den bästa chef jag haft, och jag har haft många” fick vi tacka Lena för hennes stora engagemang och hårda arbete. Vi får nu önska henne en lång härlig semester där möjligheterna att få spela golf är många.
Tack Lena för de här åren.

Nyheter på banan

Klicka vidare och titta på bilderna som visar utvecklingsarbeten på klubben under våren. Vi bygger en ny chippinggreen och passar samtidigt på att göra nödvändiga dräneringsarbeten vid Gul 8, anlägger en fikaplats vid dammen vid Blå 1, fixar en vattenkran nedanför restaurangveranden, har byggt ett nytt golfbilsgarage och fixat en golfbil som är konverterad till handstyrning för funktionshindrade:

Restaurangen öppnar helgen 28-29 maj

Botnia Golfrestaurang öppnar för säsongen nu helgen 28-29 maj. Öppettider från kl 09.30. Dagens rätter serveras varje dag från kl. 11.00 och hela dagen.

Umeå Golffestival 2016

Den 1 juni öppnar bokningen till vår populära Umeå Golffestival 2016, fyra tävlingar över fyra dagar och fina prisbord den 19 till 22 juli. Läs mer i Umeå Golffestival 2016 om avgifter, betalning och bokning.

Alla slingor öppna

Nu är alla tre slingor öppna för spel. Men än så länge är det fortsatt provisoriska greener och tee.
Gul-blå slinga fungerar som 18-hålsbana t o m 12 juni, sedan går vi efter ordinarie veckoscheman. 100 kr i dagsgreenfee gäller tills vidare.

Golfskola och utvecklingsläger

Det börjar bli dags att anmäla sig till årets Golfskola och Utvecklingsläger. Läs mer på juniorernas egen sida Junior

Juniorgrupperna klara

Här kollar ni namnen i de olika träningsgrupperna Juniorsidan.

Ny klubbchef utsedd

Fredrik Hedvall, försäljningschef på Bilbolaget i Umeå, blir ny klubbchef på Umeå Golfklubb efter Lena D Lindström, som går vidare till ett uppdrag inom SGF.
Han tillträder sin tjänst i mitten av augusti.

En omfattande rekryteringsprocess har pågått sedan mars månad och närmare 30-talet personer har sökt tjänsten. Beslutet om den nya anställningen fattades av Umeå GKs styrelse i torsdags kväll.
– Hedvall står för ett tydligt ledarskap, ett affärsmannaskap och har ett brett nätverk i regionen. Han är golfare och brinner för att fortsätta utveckla klubben vidare, säger styrelseordförande Christer Johansson, som lett rekryteringsprocessen.
Nuvarande klubbchef Lena D Lindström går vidare till ett uppdrag som Klubbrådgivare inom Svenska Golfförbundet med start den 30 maj.
– Vi är stolta över att Lena har fått ett nytt uppdrag inom SGF, det om något är ett kvitto på att hon gjort ett bra arbete i klubben, säger Christer Johansson och fortsätter.
– Det blir ett gap i sommar innan nya klubbchefen är på gång, men det stora förarbetet är redan gjort, vilket är en trygghet. Klubbens medarbetare, samt ideellt engagerade medlemmar kommer dessutom att ta på sig ett utökat ansvar för att ro säsongen i hamn tills Hedvall är på plats, säger Johansson vidare.

Artikel i VF om läget på banorna

Publicerad 30 april 2016

Välbesökt juniorupptakt 2 maj

Juniorupptakten hölls måndagen den 2 maj av tränarna Mathias Ferry och Jonas Larvia samt juniorkommittén. Kul att se att så många deltog!

 

Utgångna rangekort ?

Ett tekniskt misstag har gjort att de nya rangekorten är belagda med utgångsdatum. Det finns en viss risk att just ditt kort har drabbats.

För att säkerställa detta behöver du kontrollera ditt kort på kansliet för att försäkra dig om att det fungerar som det ska. Ditt innestående värde på kortet påverkas inte.

Till kansliet kan du vända dig dagtid 9-15. Men pga av detta så kommer Britt att finnas extra  på kansliet nu på söndag 24 april mellan 12-15 , tisdag 26 april 15-18 samt Valborgsmässoafton samma tider som shopen har öppet 10-15

Vårstäda Min Golf

Nu är det hög tid att gå in och kolla upp dina kontaktuppgifter i Min Golf och städa bort gamla och fel mailadresser och avslutade telefonnummer innan säsongen börjar.

Detta för att du ska vara säker på att du inte missar viktiga utskick, inbjudningar eller bokningsbekräftelser.

Hälsar Britt på Kansliet

 

Utbilda dig till fadder

Hej bästa golf-fadder,

Vi hoppas att ni känner golfsuget och ser fram emot ännu en säsong som fadder för våra nya adepter?!

Det är obligatoriskt att gå utbildning med Mathias inför varje säsong. Läs mer här Faddermanual 2016

Återträff för redan utbildade faddrar hålls därför av Mathias Ferry på kansliet

måndag 23 maj kl. 18.00—19:30 samt

torsdag  26 maj kl. 15.00—16:30 Vi bjuder på kaffe och bulle!!

Anmälan:   Snarast till: cecilia.lindgren@wspgroup.se eller mobil 070-532 40 77

Utbildning för helt nya faddrar hålls måndagen 30 maj kl 18:00-19:30

Vi behöver varje år stärka upp vår faddergrupp! Kanske du har någon klubbkompis som är intresserad av att bli fadder i år? Be dem i så fall kontaktaCecilia Lindgren eller Mathias Ferry direkt! (mathias@umgk.se eller 070-173 48 05)

Väl mött & rätt utrustad för utbildning utomhus!!!

Blogg om banstatusen

Nu är skidsäsongen över och det är dags att börja damma av klubborna. Läs senaste nytt på banan under Banans blogg, som hålls uppdaterad av biträdande banchef Pelle Söderström.

Diplomerade PGA-tränare

Efter två års tränarutbildning har våra klubbtränare Mathias Ferry och Jonas Larvia den 11 mars 2016 fått sina diplom under PGA Summit i Halmstad. Stort grattis!

Förmåner för guldmedlemmar 2016

Som fullvärdig guldmedlem i Umeå Golfklubb har du många fördelar säsongen 2016:

Årsgreenfee  i Robertsfors Golfklubb för endast 1 000 kr (kontakta R-fors GKs kansli 0934-555 15 eller info@robertsforsgk.se.

Rabatt 100 kr på greenfee på Robertsfors GK, Norrfällsvikens GK, Örnsköldsvik GK Puttom, Skellefteå GK, Bjurholms GK, Umeå Sörfors GK.

Rabatt på guldkort på Storsjöhallen i Holmsund. Ord pris 3 600 kr/år – du betalar 3 300 kr. Pensionär/student ord pris 2 800 kr – du betalar 2 500 kr. Det ger fri tillgång till Aquarena, gruppträningar, gym och rabatt på behandlingar.

Halv greenfee på 15 klubbar i Österbotten vid ett tillfälle.

Rabatt hos BRA (tidigare Malmö Aviation)

Som medlem i Umeå GK får du, samt din make/maka/sambo och barn 2-17 år, resa till rabatterat pris med BRA Braathens Regional Airlines och med betydligt större tillgång till billiga biljetter än på flygbolagets vanliga webbokning.

Om du också är medlem i BRA Golfklubb för 400 kr per år reser golfbagen gratis.

Klicka här för att komma till BRAs bokningssida »

Film från ovan

Se Umeå GK lite från ett nytt perspektiv 🙂

Elitspelare i Umeå byter klubb

Umeå Golfklubb välkomnar fem elitspelare från Umeå Sörfors G. Det handlar om Claes Isaksson, Emil och Oskar Lundgren samt Philip och Gustav Fransson. Läs mer i detta Pressmeddelande och på www.vk.se

Umeå Golffestival 2015 avslutad

Nu är Umeå Golffestival 2015 till ända. Det har varit fyra spännande dagar med 644 starter totalt och vi har många fina bilder i vårt galleri. Stort tack till sponsorerna O´Learys, Thorengruppen, Ocay och Electrolux Home, till tävlingsledarna Hackers, MUA, medlemskommittén och Jämbirdies, samt till alla andra som hjälpt till på olika sätt för att genomföra festivalen. Se bilder här

EGA Exakt tävlingshandicap

Nu när tävlingssäsongen startar vill vi påminna alla medlemmar om att det krävs fyra registrerade rundor från 2015, eller  fyra registrerade rundor i år, för att nå statusen EGA Exakt Tävlingshandicap.

Tävlingsdeltagare utan ETH kan anmäla sig till tävlingar, men deltar ej i prisbord eller resultatlista.