Golfsäsongen närmar sig

13 maj, 2015 16:29 Inga kommentarer 0

Just nu är röd slinga öppen med provisoriska greener och många har redan hunnit ut på sin första runda. Det känns skönt att golfsäsongen äntligen är på gång igen och att träffa alla igen. Shopen är nu öppen, restaurangen har smygöppnat helger och nu på lördag och söndag är det städhelg, med allt vad det innebär.

Många passar på att åka söderut den här årstiden för att fila på svingen inför säsongen och vi förundras över banornas fantastiska skick. För någon vecka sedan reste 44 golfare med Umeå GK till Belek för att spela golf. Det blev en fantastisk resa med många glada skratt, spel på Glorias New och Old Course, sol, tävlingar, prisutdelningar, middagar och bad. Belek i Turkiet är väldigt speciellt, eftersom området är helt uppbyggt kring golf, med stora lyxhotell och golfhotell som ett pärlband efter den långa sandstranden vid Medelhavet. Hålen är långa, ruffen minimal, gräset skönt grönt och greenerna lättrullade..

Där ligger vi Norrlandsklubbar i lä, som egentligen bara har maj på sig för att få ordning på alla fairways och greener. Här, där säsongen är kort och banan far illa varje vinter, är det särskilt viktigt att vi alla hjälps åt att måna om gräset och banan, speciellt den här årstiden då marken är extra känslig. Tyvärr upplever jag att det finns en paradox i att alla vill ha en bana i toppskick även här hemma, men att vissa inte uppfattar sin egen roll i detta. Röd slinga har redan drabbats av uppslagna torvor och nedslagsmärken som inte lagats.

Vi har bytt kortläsare i driving rangen. Efter några dagars haveri har vi fått i gång kortläsaren igen. Som ni säkert redan vet har vi byggt ut med ytterligare tio utslagsplatser på höger sida om studion, som en del i tillgänglighetsanpassningen för funktionshindrade. Dessa platser finns nu att nyttja för alla och vi har lagt dit nya utslagsmattor.

Vi har en trädgårdsgrupp som tagit sig an hela klubbhusområdet. Deras arbete ger snabbt effekt, eftersom de planterar både nya träd och buskar, samt att de ställt ut några statyer i rundeln vid Golflyan. De har också tagit sig an omklädningsrummen, etc, för att hålla klubben fräsch och uppdaterad.

På tal om det så har golfrestaurangen bytt krögare. Birgitta Wikström, som driver Hotel Botnia, har tagit över driften. Det innebär att restaurangen nu bytt namn till Botnia Golfrestaurang. Matsalen har  genomgått en stor förändring, liksom brasrummet i gamla klubbhuset, och allt är nu nytt och fräscht. Välkomna in på en bit mat eller en fika. Birgitta har en fantastisk meny och  hon har ordnat så att vi kan beställa både espresso och cappuccino. Klubben har dessutom beställt nya utemöbler till både verandan och uteplatsen, så vi ser fram emot en härlig säsong!

För dig som deltar i städhelgen finns tre alternativ att få tillbaka sin aktivitetsinsats. Som vanligt kan du fått din 500-hundring insatt på ett konto. Du kan också få ett presentkort i shopen på 600 kronor, eller få sju lunchkuponger i restaurangen värda ca 600 kronor. På städhelgen kommer restaurangen att grilla hamburgare utomhus till försäljning, ett välkommet inslag när man arbetat hårt några timmar.

Det finns ett sug efter spelrätter just nu och väldigt få till salu. Vet du av någon som planerar att sälja sin spelrätt, eller kan tänka sig att som passiv medlem hyra ut den under en säsong, så lägg upp en annons på hemsidans Säljtorget.

Välkomna till ännu en säsong på Umeå Golfklubb!

Lena D Lindström/klubbchef