Klubbchefen summerar 2017

28 mars, 2018 09:55 Inga kommentarer 0

Nu är det dags att summera 2017 och mitt första hela år som klubbchef på Umeå Golfklubb. Ett år där vi tagit oss an utmaningen med att utveckla klubben mot det satta målet, att vara Norrlands mest attraktiva golfklubb.

Bortsett från löpande drift så har vi gått igenom våra arbetsrutiner och processer. Det ger en samlad bild att vi under en tid kommit ifrån några av de beslut som tidigare  fattats av styrelse och årsmötet. Många av de rutiner som i år upplevts som nya är i själva verket saker som är beslutad tidigare men följts bristfälligt. Ankostregistrering vid spel och våra bokningsrutiner är gamla beslut som vi i år varit noga med att följa.  Nu vet vi hur hårt banan spelats i sommar och vilken påverkan våra bokningsregler har för spelet.  Det ger oss bra förutsättningar att öka tillgängligheten och få bättre flyt på spelet.

En genomgång av medlemsregistret har gett klubben tillgång till 60 spelrätter som tidigare varit inaktiva. Detta är extra kul då vi har rekordmånga som utbildat sig till golfare hos oss under säsongen. Nu är utmaningen att behålla dessa golfare

Att äga receptionen och driva shop själva har varit ett bra beslut. Vi har bra koll på att alla betalar för sitt spel och prislistan följs. Jag vet att det varit diskussioner bland vissa om att ge rabatter på spel och anpassa priser efter tidigare uppgör. Det är en självklarhet för mig att vi behandlar alla medlemmar och gäster lika och omsättningen på klubben är i år rekordhög.  Överskottet har investerat tillbaka i banan och på rangen och det är med spänd förväntan vi närmare oss årets säsong. Medlemsenkäten var tydlig i år, lägg mer fokus och resurser i banan. Det har vi gjort .

Inför årets medlemsfakturering så har vi valt att skicka dessa med vår samarbetspartner Swesum.  Ett sätt att säkerställa att betalningen av medlemsavgifterna betalas efter de bestämmelser som gäller för er alla som äger spelrätt.

Mitt fokus har varit på att ge er medlemmar en organisation som håller vad den lovar och står för trovärdighet och kvalitet. Vi har i dagsläget riktigt bra koll på vår verksamhet och hur den ska drivas vidare.

Det är min absoluta tro och förhoppning att 2018 blir ett bra år för banan, klubben, er medlemmar, våra partners och gäster.

Avslutningsvis.

TACK till alla kommittéer, till er alla engagerade. Tack till trädgårdsgruppen och golfvärdarna. Styrelsen med Christer i spetsen och till Jon med sin personal.

Och till er ALLA i personalen. STORT TACK. 2017 var ett tufft år.  Ni har varit fantastiska! Nu tar vi nästa steg.

Fredrik Hedvall.