Banchef Stefan har flera nyheter inför 2018

16 april, 2018 12:45 Inga kommentarer 0

Nu har vi äntligen fått haft en ordentlig vinter. Mycket snö i sig är bra för banan men tyvärr så fick vi is på greenerna innan snön la sig. Trots detta så känner jag mig positiv inför säsongen då resten av banan fått ligga skyddad under snön. Vi väntar just nu på att snön ska tina bort så vi kan sätta igång med att jobba på banan. Vi har under vintern haft vissa projekt på banan. Vi har fyllt ut  med massor  i bakkant på rangen så man ska kunna se hur långt man slår även när man slår längre än 150 m. Det återstår att finplanera och lägga ut matjord där, det här kommer inte att påverka öppningen av rangen som öppnar när den har torkat upp. (Rangen är skottad och mycket barmark har börjat titta fram).  Vi har förstärkt dammkanten på blå 2 där greenen har vart på väg att åka ner  i dammen, nu får vi en fin klippbar dammkant runt greenen som kommer ligga kvar där den ska. Det är anlagd en ny väg förbi greenen på röd 1, vägen går på högersida mellan dammarna, detta är för att vi ska kunna lägga igen vägen som går genom fairway på röd 1.

Vi har även glädjen att berätta att vi kommer att byta maskiner under sommaren. Vi kommer nu att  byta till ett märke som heter Toro. Många ledande klubbar i Sverige och andra länder kör detta märke och det känns spännande och inspirerande att vi nu kommer köra med dessa maskiner i sommar. Bytet kommer att ske innan Juli men dom jobbar för att vi ska få dom så snabbt som möjligt. Hoppas ni kommer märka skillnad på klippresultatet i sommar!

Projekt som står i första hand nu när gräset kommer fram är att återställa och så in de ytor som vi byggde om i höstas. Främst då på blå tre där vi har breddat ruffytorna för att få hålet lite ”snällare”. Vi ska så snabbt det bara går komma ut på rangen för att få det insått. När rangen har växt ihop så ska vi byta ut alla våra rangebollar till vita,  nya fräscha. Vi ska under våren bygga ett grästee på blå 9, detta har funnits som önskemål länge nu och äntligen så ska det genomföras. Sen ska banan sättas igång så snabbt som vädret tillåter.

Nu ser vi fram emot att få börja jobba med banan och få den i så bra skick som bara är möjligt! Hoppas vi ses på klubben snart!!

/Banchefen