Ny säsong!

17 maj, 2017 21:29 Inga kommentarer 0

Hej igen alla medlemmar och golfare!

Efter en längre tids tystnad så är det dags att börja blogga igen. Vi börjar med en snabb genomgång av vintern.

VI har förutom den sedvanliga servicen av alla maskiner och byggnader så har vi investerat i sliputrustning. Detta kommer att göra det möjligt för oss att hålla en högre klippkvallite’ hela den kommande säsongen. Framförallt möjliggörs slipning under säsong på ett enklare sätt. Området vid sandfickorna mellan Röd och Gul 1 har fått sig en uppfräschning och kommer möjliggöra lite större gräsyta bakom den stora ladan på vänster sida av Gul1. Vidare har vi byggt om både studio och shop. Har ni inte än besökt studion så passa på i helgen under Golfens dag! Det kommer även finnas möjlighet för er som vill, att titta in till oss på banan. Är det något ni undrar över eller vill ni kolla in våra lokaler så hugg tag i mig (Pelle) eller i Stefan.

Den isiga vintern och den kalla våren har gjort att vi ligger lite efter i vårbruket om man jämför med fjolårssäsongen. Men vi vet att det kommer bli en bra golfsäsong till slut ändå. Alla greener är insådda och under duk så nu hoppas vi att värmen kommer och stannar en längre tid. Ute på banan håller vi på att färdigställa höstens dräneringsarbeten. Framför allt på Gul 4 och Blå 3 där stora insatser har gjorts.

Röd 2 har fått en ny dränering runt greenen samt nya bunkrar. Vänster bunker har blivit lite större men betydligt flackare, den högra är även den något flackare än tidigare men ändå ingen bunker man vill hamna i. Bunkrarna har även flyttats en bit närmare greenen. Kullen till höger har jämnats till och kommer att sås in i dagarna. Nu vågar man missa både höger och vänster med en chans att hitta bollen.

I lördags var det städdag och det blev en hel del gjort på klubbhusområdet. Missade ni tillfället så kommer en ny chans nu på söndag! Passa på att hjälpa oss att städa upp runt banan.

Slutligen hoppas jag att vi alla ses på lördag ute på klubben. Vi hörs även här inom kort!