3:e Juli

3 juli, 2017 10:28 Inga kommentarer 0

Hej åter igen efter en lång frånvaro. Vi vet att ni vill ha mer information om vad som händer på banan och vi arbetar för att ett sätt som fungerar bättre. Hög arbetsbelastning har gjort att inlägg här på bloggen har nedprioriterats.

Juni passerade i en rasande fart och vi är redan inne i juli. Nu har alla sommarfåglar kommit på plats och vi arbetar så mycket vi kan. Banan börjar ta sig mer och mer, även om vi inte är där vi vill vara så är vi på väg. Nu är det tålamod som gäller. Regnet som faller just nu gör banan gott, framförallt på de ställen där fairway inte riktigt kommit igång än.

Våra greener klipps eller/och vältas dagligen, Tee -och foregreen klipps tillsammans med fairway varannan dag. Ruffen klipps två gånger per vecka. Undantag kan förekomma då luftning eller dressning av greener genomförs. Kommande veckor kommer mycket tid att även att läggas på de finnisharbeten som inte än hunnits med såsom bunkrar och dammar. Även viss service ska också hinnas med under veckorna. Klipparna gås igenom efter varje klippning för bästa klippresultat.

I eftermiddag går 4&1 dag av stapeln. Imorgon har seniorerna sin inbjudningstävling Lövöslaget och på torsdags spelas VK-golfen. Det gör att det finns mycket tid ute på banan för att vässa formen inför golffestivalen!